Стотици представители на рибарския и туристическия бизнес протестираха срещу Законопроекта за

...
Стотици представители на рибарския и туристическия бизнес протестираха срещу Законопроекта за
Коментари Харесай

Кметът покани протестиращите срещу перките в община Варна

Стотици представители на рибарския и туристическия бизнес протестираха против Законопроекта за ветроенергийни мощности в акваторията на Черно море. Те се събраха пред хотел наоколо да Двореца на културата и спорта във Варна, съобщи Varna24.bg.

Причината бе, че там през днешния ден трябваше да има кръгла маса, проведена от Центъра за проучване на демокрацията по въпроса за развиване на вятърни енергийни паркове в Черно море.



" От 3 месеца протестираме против перките. Това е съсипване на бизнеса. По наша информация желаят тези перки да бъдат на 10 метра дълбочина в морето, което е на 300 метра. Ние сме съгласни да са най-малко на 100 метра дълбочина, което е доста по-далеч от брега, както и сервитутната зона да е 1 миля ", обясниха риболовците.

" Настояваме за отдръпване на законопроекта и цялостно публично разискване ", допълниха риболовците във Варна.

Протестът им бе подсилен от народни представители и общински съветници от разнообразни политически сили.   



" Неясна е изгодата от перките в морето. Подлага се на риск и рибарския, и туристическия отрасъл. Той е и лобистки. Ще вдигне цената на тока. Надявам се, че няма да влезе на второ четене в Народното събрание ", съобщи депутатът Борислав Гуцанов.

" Категорично сме срещу. Това е пагубно за рибарския бранш и туризма ", добави народния представител Коста Стоянов.

В 10:50 ч.  стана ясно, че кметът на Варна ще одобри 4 индивида в 11.30 часа. Това разгневи риболовната общественост - канят се всички да влезнат в постройката, съобщи Морето.нет.

В 11.30 ч. всички риболовци бяха поканени в зала " Пленарна "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР